پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان
نوشته شده به وسیله ی علی در تاریخ 95/5/30:: 2:1 صبح
توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت) در pdf دارای 20 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت) در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید
دانلود پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت)
توجه فرمایید.1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلود پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت)
قرار داده شده است
2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
بخشی از متن پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت) در pdf :
اسلاید 1 :
بیماری دیابت از نارساییهای مهم غدد داخلی است که حدود 100 میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به آن میباشند. سازمان جهانی بهداشت در آیندهای نه چندان دور تعداد بیماران دیابتی را چندین برابر پیشبینی میکند که در اینصورت یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر مردم در نیا محسوب میگردد.با توجه به نقش گیاهان دارویی در درمان بیماریها، این مطالعه با هدف مروری بر اثر هیپوگلیسمی گیاهان صورت گرفت. از گذشته بسیار دور تا بحال در طب سنتی استان گلستان، مردم بومی منطقه از ترکیبات طبیعی و موثر گیاهان دارویی و بومی استان، جهت پیشگیری و کنترل این بیماری استفاده میکنند. از اینرو در این مقاله، فقط گیاهانی را که در منطقه از آن جهت پیشگیری و درمان بیماری دیابت، توسط مردمی بومی منطقه مورد استفاده قرار میگیرند، را مورد بررسی قرار داده است، مانند: سیر (Allium Sativa)، پیاز (Allium .cepa)، (Allium paradoxum) الزویا پیاز کوهی برگهای تازهی (Ocimum bassilicum)، ریشه گیاه پنجول (Potentilla fulgns) برگهای زیتون (Olea europea)، پودر برگ و دانه شنبلیله (Trigonella foenum – graecum)، گشنیز (Corianderum sativa)، یونجه (sativa Medicago )، گزنه (Urtica dioica)، برگهای داراواش (Viscum album) گلهای آقطی (پلم-Sambucus nigra) و گلهای انار (Punica granatum). نتایج تحقیقات آزمایشگاهی و کلینکال، روش عصارهگیری، زمان برداشت گیاه، اندام مورد استفاده، نحوهی مصرف آن در غذا و دارو و به کارگیری آنها به عنوان چاشنی در برنامهی غذایی بیماران دیابتی که اثرات مفیدی را در کاهش قند خون دارد و جزئیات مکانیسم اثر بخشی مواد موثرهی هر یک از گیاهان فوق مورد بحث قرار گرفت.
اسلاید 2 :
- Cuminum cyminum (Cumin seed)
• Hordeum vulgare (Barley sprouts)
• Inula helenium (Elecampane root)
Allium cepa (Onion bulbsLupinus albus (Lupin seeds)
• Lycium barbarum (Box Thorn leaves)
• Lycopus virginicus (Bugleweed plant)
• Morus spp (Mulberry leaves)
• Musa sapientum (Banana flowers and roots)
• Nymphaea lotus (Lotus roots)
• Ocimum sanctum (Sacred Basil plant)
• Polygonatum multflorum (Solomon’s Seal root)
• Rhus typhina (Staghorn Sumach leaves)
• Spinacea oleracea (Spinach leaves)
• Triticum sativum (Wheat leaves)
• Zea mays (Corn silk)
• Apium graveolens (Celery seed)
• Bupleurum falcatum (Bupleurum)
• Rosmarinus officinalis (Rosemary
Allium cepa (Onion bulbs)
• Allium sativum (Garlic cloves)
• Anacardium occidentale (Cashew leaves)
• Arctium lappa (Burdock roots)
• Catharanthus roseus (Madagascar Periwinkle leaves)
• Cuminum cyminum (Cumin seed)
• Eleutherococcus senticosus (Siberian Ginseng)
• Olea europaea (Olive leaves)
• Opuntia spp. (Prickly Pear stems and fruit)
• Panax ginseng (Chinese Ginseng root)
• Phaseolus vulgaris (Kidney bean, immature pods)
• Taraxacum officinale (Dandelion plant)
• Trigonella foenum-graecum (Fenugreek seeds)
• Urtica dioica (Stinging Nettle plant)
• Vaccinium myrtillus (Bilberry leaves)
• Adiantum capillus-veneris (Adiantum plant)
• Anacardium occidentale (Cashew leaves)
• Arctium lappa (Burdock roots)
• Atriplex halimus (Salt Bush leaves)
• Bidens pilosa (Aceitilla plant)
• Brassica oleracia (Cabbage)
Cucumis sativus (Cucumber fruit)
اسلاید 3 :
تعدادی از این گیاهان، بومی ایران بوده و تعداد دیگر در ایران یافت نمی شود. در این مقاله فقط گیاهانی که در استان گلستان به وفور رشد میکند و در طب سنتی مردم بومی استان مصارف دارویی فراوانی دارد را مورد بررسی قرار دادهایم، از جمله: تخم شنبلیله، پیاز، سیر، پیاز وحشی، پلم، گزنه، انار، برگ زیتون، ریحان، پنچول، یونجه، دارواش و گشنیز:
اسلاید 4 :
گزنه (Urtica dioica): گیاهی علفی و چندساله که عصارهی آن حاوی انواع مواد معدنی (کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم)، انواع ویتامینها، سیلیکون، کوئرستین، سروتونین، کولین، سیستسترول، استیگمااسترول، لیگنین، آلکالوئید، استراگالین، هیستامین، اسید سلیسیک، اسید فرمیک و ترکیبات سولفوری است که مردم منطقه علاوه بر مصرف خوراکی، مصارف دارویی فراوانی از جمله به عنوان مقوی، محرک و در درمان کمخونی، بواسیر، نقرص، درمان کچلی و ریزش موی سر، سیاتیک، دردهای عصبی، روماتیسم، اگزما، التهاب رودهای، خونریزی از بینی (به علت وجود سیلیکن و همراه با گیاه دم اسب – Eqeisetum arvensis)، تحریک سیستم ادراری و در درمان هیپرتروفی پروستات و دیابت دارند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که عصارهی آبی گزنه دارای فعالیت ضددیابتی است و تا حدود زیادی مانع از جذب گلوکز در روده کوچک میشود و با تحریک ترشح انسولین در پانکراس باعث تنظیم قند خون میگردد. به همین دلیل از آن به عنوان یک گیاه با اثر هیپوگلیسمی استفاده میکنند] 26 و 23[.
اسلاید 5 :
انار (Punica granatum): گیاهی است درختی، درختچهای و خزانکننده، بومی ایران و افغانستان که به وفور در مناطق شمالی ایران، از جمله استان گلستان رویش دارد. علاوه بر مصرف خوراکی در طب سنتی، مردم منطقه از گل، میوه و برگهای آن در درمان بیماریهای گوارشی، برونشیت، اسهال، اسهال خونی، دفع کرم و انگل، جزام استفاده می کنند، همچنین به عنوان قابض و تهوعآور و همچنین در درمان بیماری دیابت استفاده میگردد. عصارهی اندامهای مختلف این گیاه حاوی مواد معدنی (آهن، پتاسیم، کلسیم)، پروتئین، ایزوپلترین(IsoPelletierin)، اسید سیتریک، ریبوفلاوین، اسید اسکوربیک، نیاسین، تیامین است و برگها و میوه ها حاوی 11% و 26% تانن و آلکالوئید میباشد. در مطالعات اخیر مشخص شده است که عصارهی گیاه در نابودی سلولهای سرطانی سینه موثر است و باعث کاهش اکسیداسیون LDL و تولید رادیکال های آزاد و عدم تشکیل پلاکهای خونی در عروق، مخصوصاً عروق چشم میگردد. این گیاه همچنین از گذشته در درمان دیابت مورد استفاده بوده و نتایج تحقیقات نشان میدهد که عصارهی هیدرو الکلی (به نسبت 50/50-V/V در غلظت 400 میلی گرم بر کیلو گرم وزن) تا حدی زیادی گلوکز خون را در موشهای نرمال و مبتلا به دیابت کاهش میدهد. همچنین مطالعات دیگری که بر روی ریشه انار صورت گرفته، مشخص میکند که عصارهی ریشه ی انار قند خون را در جانوران آزمایشگاهی کاهش داده و استفاده از عصارهی گلهای آن در موشهای دیابتی و هم موشهای نرمال منجر به کاهش قند خون میگردد. این اثر ناشی از افزایش مصرف گلوکز پیرامونی باشد. همچنین این عصاره توانایی ممانعت از مکانیسم بازجذب گلوکز را در کلیه دارد و جذب رودهای گلوکز را کاهش داده و از این طریق سبب کاهش قند خون میگردد]19,20[.
اسلاید 6 :
پلم (Sambucus nigra): گیاهی علفی و دارویی است که در طب سنتی مردم منطقه از عصارهی میوه و گلهای آن به عنوان مدر , ملین , معرق , تهوعآور و خلطآور و همچنین در درمان آرتروز، ورم کلیه، سرمازدگی ,تب، دردهای قفسه سینه، سوختگی، عفونت، برفک دهان بچه، اسهال و همچنین دیابت مورد استفاده قرار میگرفت. عصارهی میوه و گلها حاوی ترکیبات معدنی، انواع فلاونوئیدها، استراگالین، هایپروزید، ایزوکوئرستین، روتین، کوئرستن، موسیلاژ، کامفرول، تری ترپن، نمکهای معدنی، و ویتامینهای A,C، آنتوسیانین، سامبونیگرین (Sambunigrin)و سامبوسین (Sambucine) است. در مورد فعالیت ضد دیابتی و هیپوگلیسمی گیاه تحقیقات فراوانی صورت گرفته که نتایج این تحققات حاکی از آن است که استفاده از عصارهی آبی گلهای پلم تا حدود زیادی مقدار گلیکونئوژنز، اکسیداسیون گلوکز و انتقال 2-deoxy-glucose را در موشها افزایش میدهد. همچنین در مطالعات دیگری که به عمل آمده، مشخص شده که عصارهی آبی این گیاه، میزان ترشح انسولین را افزایش داده و عصاره با غلظت 1 گرم در لیتر تا حدود 70% جذب گلوکز، 50% اکسیداسیون و 70% گلیکونئوژ را افزایش داده و به طور مستقیم متابولیسم گلوکز و ترشح انسولین را از سلولهای B پانکراس تحریک میکند]25,24[.
اسلاید 7 :
دارواش (Viscum album): گیاهی بوتهای، همیشه سبز و نیمه انگل و سالیان درازی است که توسط مردم استان گلستان مورد استفاده قرار می گرفته و در گذشته به خدای صلح و آرامش معروف بوده است. از برگ، سرشاخههای گدار و میوهی آن در درمان صرع، پریشانی، سرگیجه، التهاب بافتها، ناراحتیهای تنفسی، سرماخوردگی، سکسکه، سرگیجه، سیاتیک، روماتیسم، آرتریت، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروس و پیشگیری از رشد تومور به ویژه تومورهای خونی و به عنوان محرک، مدر مسکن، ضد تومور و همچنین رفع دیابت استفاده میکردند.خواص دارویی این گیاه به علت وجود مواد موثرهی ویسکوتوکسین (Viscotoxin)، ساپونین، آلکالوئید، هیستامین، مشتقات کولین، کتین، پلیساکارید و پروتئینهایی که اثر ضد توموری دارند، میباشد. نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد که عصارهی میوه، علاوه بر افزایش انسولین در سلولهای پانکراس، علائم بیماری دیابت را در موشهای مبتلا، کاهش میدهد. نتایج مطالعاتی که بر روی موشهای مبتلا به دیابت که توسط Alloxan (Alloxan سلولهای بتا پانکراس را تخریب میکند) دچار بیماری شدهاند، انجام گرفته حاکی از آن است که مصرف عصارهی آبی میوه داراوش، میزان گلوکز خون را کاهش میدهد و شاید این اثر را از طریق افزایش نفوذپذیری غشا پلاسمایی سلولها نسبت به گلوکز و با ممانعت از اختلالات پیش رونده و تغییرات متابولیکی که در نهایت منجر به دیابت میشوند، اعمال کند]22[.
اسلاید 8 :
پنجول (Potentilla fulgens): گیاهی است، علفی و دارویی که در طب سنتی از آن در رفع نارساییهای خونی، اسهال، تصفیه خون، پوسیدگی و بیماریهای دندان و کاهش قند خون استفاده میکردند. اندام دارویی آن، ریشه گیاه است که حاوی 15 تا 50% تانن، کاتچین (Catechines)، الا ژیتانین (Ellagitaninys) و فلوبافن (Phlophene) است. نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که عصارهی متانولی خالص ریشهی پنجول، فعالیت ضد دیابتی در موشهای مبتلا به دیابت دارد. البته این فعالیت بستگی به مقدار و طول زمان مصرف دارد و مصرف آن قند خون موشهای سالم و بیمار را به ترتیب به اندازه 31 و 63% دو ساعت پس از مصرف کاهش میدهد]21 [.
اسلاید 9 :
گشنیز(Coriandrum sativa): گیاهی علفی و یکساله است که علاوه بر مصرف خوراکی در طب سنتی از میوه، دانه و برگهای آن استفاده میشود و عصارهی آن حاوی مواد موثرهی لیمونن، کامفن، میرسن (Myrcene)، پینن، ترپن و لینالول است و در درمان روماتیسم، آتروز و ناراحتیهای سیستم هاضمه موثر میباشد و همچنین به عنوان ضد نفخ و اشتهاآور مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج مطالعات انجام شده بر روی گشنیز، نشان میدهد که عصارهی آبی گیاه با غلظت 1 میلی گرم در لیتر انتقال 2-deoxy-glucose را 6 . 1 برابر، اکسیداسیون گلوکز را 4 . 1 برابر و گلیکونتوژنز را 7 . 1 برابر در موشهای دیابتی کاهش میدهد و همچنین مصرف عصارهی آبی به میزان 025-1 mg/ml ترشح انسولین را از سلولهای بتا پانکراس به میزان 7/5-3/1 برابر تحریک کرده و به بطور کلی نتایج این تحقیقات نشان میدهد که گشنیز دارای فعالیت ضد دیابتی، تحریککننده ترشح انسولین و فعالیت شبه انسولینی است]3[.
اسلاید 10 :
پیاز (Allium cepa): گیاهی علفی و چندساله که از دیرباز در طب سنتی در درمان آنژین، التهاب و عفونت و دیابت و همچنین به عنوان تببر، ادرارآور، اشتهاآور، ملین و خلطآور، مورد استفاده مردم منطقه بوده. عصارهی این گیاه حاوی ترکیبات سولفوری، آلیسین، اسیدهای آمینه، ساپونین و فیتواسترول است. نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد که عصارهی این گیاه به علت وجود مواد موثرهی سولفوری و گوگردی و از جمله S-methyl Cysteine Sufoxide و آلیسن در درمان دیابت موثر است. مواد موثرهی S-methyl Cysteine Sufoxide (SMCS) فعالیت ضد دیابتی از خود نشان میدهد و نتایج تحقیقات حاکی از آن است که مصرف SMCS به طور روزانه با غلظت 200 میلی گرم در کیلو گرم وزن، در یک دورهی 45 روزه در موشهای مبتلا به دیابت با تاثیر بر فعالیت گلوکز فسفاتازو HMGCOA ردوکتاز تا حد زیادی مقدار گلوکز خون را کنترل میکند]4,5,6,7,8[.
کلمات کلیدی :